You are currently viewing Ράλλυ Φθιώτιδας 2022 – Δ.Τ. 02

Ράλλυ Φθιώτιδας 2022 – Δ.Τ. 02

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) διοργανώνει το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου τον εναρκτήριο γύρο του 58ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Skoda Karellis 39 ο Ράλλυ Φθιώτιδος το οποίο μετράει παράλληλα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος.

Με την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Οργανισμού
Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.), του Δήμου Λαμιέων, του
Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και των Δήμων Καμένων Βούρλων και Δελφών, o αγώνας θα
διεξαχθεί κανονικά, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε μόλις 20 συμμετοχές, αριθμός ο
οποίος είναι απόρροια της αποχής των οδηγών και της οικονομικής δυσπραγίας της εποχής.
Η φετινή εκδοχή του αγώνα περιλαμβάνει δύο Ακροπολικές ειδικές διαδρομές, επαναλαμβανόμενες δύο φορές. Τα πληρώματα το πρωί της Κυριακής 19 Ιουνίου θα εκκινήσουν από το Service Park που θα στεγάζεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 08.30 και θα κατευθυνθούν στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, την Παύλιανη (09:33). Εν συνεχεία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ειδική διαδρομή του Ελευθεροχωρίου (11:06), ενώ έπειτα από το ενδιάμεσο σέρβις, οι αγωνιζόμενοι θα διέλθουν και πάλι από τις δύο αυτές διαδρομές. Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 16:32. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα είναι 84,78 km ενώ ο συνολικός αριθμός των χιλιομέτρων είναι 336,80 km. Τις προσβάσεις θεατών στις ειδικές διαδρομές μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Παρά τον μικρό αριθμό τους, αξίζει κανείς να ανεβεί στο βουνό για να χειροκροτήσει την
προσπάθεια των πληρωμάτων του Skoda Karellis 39 ου Ράλλυ Φθιώτιδος. Στη μεγάλη
κατηγορία δύο είναι οι συμμετέχοντες που θα διεκδικήσουν και την πρώτη θέση της γενικής.
Με Citroen DS3 R5 θα αγωνιστούν οι «Παναγιώτης Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης. Ο
πρωταθλητής της κατηγορίας Ν το 2020 εγκατέλειψε νωρίς στο περσινό Φθιώτιδος και φέτος θέλει να φτάσει στον τερματισμό, διεκδικώντας τη νίκη. Αντίπαλοί τους θα είναι οι Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας, στην πρώτη εμφάνιση του οδηγού με Skoda Fabia R5. Ο Λαμιώτης οδηγός έχει αποδείξει πως έχει την ταχύτητα και θα επιδιώξει αφενός να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, αφετέρου να κάνει μια καλή προπόνηση ενόψει του Ράλλυ Ακρόπολις που πλησιάζει. Με το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo VI της ομάδας Α θα αγωνιστούν οι Γιάννης Μπαντούνας-Ηλίας Παναγιωτούνης με τον Πρωταθλητή Ελλάδος του 2018, αν και οδηγεί ένα παλαιότερης γενιάς αυτοκίνητο, να συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για επικράτηση τόσο στον αγώνα, όσο και στη C2. Απέναντι τους στη C2, θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον Πάνο Ισμαήλο, που έχοντας συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Σούκουλη, επιστρέφει στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo IX, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του Κυπελλούχου Χώματος του 2018, Στέλιου Λαϊνόπουλου με Mitsubishi Lancer ένατης γενιάς. Ο Πυργιώτης οδηγός θα έχει στο δεξί μπάκετ τον Λάμπρο Ζωγράφο. Το παρών στο Skoda Karellis 39 ο Ράλλυ Φθιώτιδος θα δώσουν και οι έμπειροι Νίκος Ντάβαρης-Μιχάλης Φράγκου (Mitsubishi Lancer Evo IX) και Διονύσης Σπανός (Subaru Impreza STi R4) οι οποίοι θα επιδιώξουν να κινηθούν σβέλτα. Το ντεμπούτο του στο αριστερό μπάκετ αναμένεται να κάνει ο Ευθύμης Κυρίτσης, έχοντας στα χέρια του ένα Subaru Impreza.

Ενδιαφέρουσα προμηνύεται η μάχη στα δικίνητα, μεταξύ των Επαμεινώνδα Καρανικόλα-Γιώργου Κακαβά (Ford Fiesta Rally4) και Πασχάλη Χατζημάρκου-Μάριου Τσαούσογλου (Peugeot 208 Rally4). Πρωταθλητής στην F2 τα δύο τελευταία χρόνια, ο Καρανικόλας είναι το φαβορί, ωστόσο ο 34χρονος Χατζημάρκος που προέρχεται από την πρόσφατη θετική εμφάνιση στα χώματα της Ιταλίας, δεν θα αποτελεί εύκολη λεία για τον οδηγό του Fiesta. Να μπει στη μάχη των δύο θα επιδιώξει ο ταχύτατος τοπικός Θεόδωρος Τσάκαλος που θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά με το Ford Fiesta R2 που απέκτησε την περσινή χρονιά. Πλούσιο θέαμα θα προσφέρει στους φίλους του σπορ που θα βρεθούν στα βουνά ο Ντίνος Αντωνίου που θα έχει στα χέρια του το πισωκίνητο Ford Escort RS2000 MKII! Στην τρίτη του συμμετοχή στον αγώνα, ο Δημήτρης Κούγιας (Peugeot 206 RC) έχει ως στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην F2, ενώ ο «Sassos» με συνοδηγό τον Αλέξανδρο Ματαλιωτάκη θα οδηγήσουν ένα Peugeot 206 XS με σκοπό τη διάκριση στα δικίνητα.

Η πάλαι ποτέ κραταιά κατηγορία της C6 συγκέντρωσε μόλις δύο συμμετοχές. Οι περσινοί κυπελλούχοι, Ιωάννης Κασίμης-Χρυσούλα Δικοπούλου (Toyota Yaris) είναι το φαβορί έναντι των σαφώς βελτιωμένων στους τελευταίους αγώνες, Ηλία και Νίκου Μανούσκου (Toyota Yaris) με τα δύο πληρώματα να επιδιώκουν να τερματίσουν στην F2 εμπρός από ισχυρότερους συνδυασμούς. Πήρε το βάπτισμα του πυρός στο περσινό Ράλλυ Φθιώτιδος και
πλέον δεν χάνει χωμάτινο αγώνα ο Θεόδωρος Καλαμάρας που θα έχει στο δεξί μπάκετ του Renault Clio RS τη Βίκυ Ψαράκη. Επιστροφή στο μπάκετ έπειτα από 5 χρόνια απουσίας για τον Θανάση Κούκουνα που υπόσχεται θέαμα με την πισωκίνητη Toyota Corolla AE86. Ντεμπούτο στους αγώνες ράλλυ θα πραγματοποιήσει στο Skoda Karellis 39 ο Ράλλυ Φθιώτιδος ο Σπύρος Παπαθανασίου (Citroen Saxo VTS), ενώ τις δυνάμεις του στο χώμα θα δοκιμάσει ο Μίλτος Αγγλόπουλος στην πρώτη του συμμετοχή με μια Toyota Corolla AE92. Συνοδηγός του θα είναι ο Δημήτρης Πολατσίδης.

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) θέλει να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του αγώνα, GNtelis (Κερκίδες-Σκαλωσιές-Εξέδρες), Flame Stop (Πυροσβεστήρες), Time Out Catering και τα Νερά Ιόλη.

Skoda Karellis 39ο Ράλλυ Φθιώτιδος – Πρόγραμμα

Λήξη αναγνωρίσεων: Σάββατο 18 Ιουνίου, με τη δύση του ηλίου
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής – Διοικητικός έλεγχος – Αρχικός Τεχνικός
έλεγχος και έλεγχος / σφράγιση των turbo:
Σάββατο 18 Ιουνίου, 17:00-19:00 (Πανελλήνι Έκθεση Λαμίας)
1η Συνεδρίαση αγωνοδικών: Σάββατο 18 Ιουνίου, 19:30 (Γραμματεία)
Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν/ωράρια εκκίνησης: Σάββατο 18 Ιουνίου, 20:00 , Πίνακας ανακοινώσεων
Εκκίνηση αγώνα: Κυριακή 19 Ιουνίου, 08:30 ΣΕΧ 0 – Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Τερματισμός αγώνα: Κυριακή 19 Ιουνίου, 16:32 – Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 19 Ιουνίου, 17:15 Parc Fermé
Ανακοίνωση προσωρινής τελικής Κατάταξης: Κυριακή 19 Ιουνίου, 15′ μετά τον τερματισμό του τελευταίου αυτοκινήτου, Πίνακας Ανακοινώσεων
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 19 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Ιστοσελίδα αγώνα: https://www.alal.gr/rfth2022/
Γραφείο Τύπου
Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.)