Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

S.S. 1/3 - Moschokarya

Μια εντυπωσιακή πρώην “ακροπολική” διαδρομή σε ασφάλτινο πλέον τερέν. Χαρακτηριστικά σημεία της είναι η διάσημη Κ2 (“Κ2 turn ” πινέζα στον χάρτη) όπως επίσης  και το πέρασμα μέσα από το χωριό Μοσχοκάρυα με τα στενά σοκάκια. Επιπλέον εξίσου εντυπωσιακό κομμάτι είναι και η “φυσική” επιβράδυνση στην γέφυρα του Τραίνου (Radio Point 1) όπου τα αγωνιστικό θα κάνουν μισό κύκλο γύρω από την κολόνα της γέφυρας πρώτου μπούν πάλι στην ευθεία 

ΩΡΑΡΙΟ : Moschokarya I -> 09:33      Moschokarya II -> 12:59

ΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : 8:00

S.S. 2/4 - Ypati

Μια εντελώς καινούργια ειδική διαδρομή η οποία εκκινεί από το χωριό Αμαλώτα και τερματίζει στο χωριό Συκά, αφού περνάει μέσα από το χωριό Καπνοχώρι. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της είναι το πέρασμα από την Ιερά Μονή Αγάθωνος (Radio Point 4 στον χάρτη), ένα άκρως εντυπωσιακό κομμάτι με “φυσική” επιβράδυνση και ελαφρύ άλμα στο καταπράσινο τοπίο της Οίτης. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και την “Θέση Θέασης Καπνόχωριου”(Radio Point 3) που συνδιάζει την πανοραμική θέα στην πεδιάδα της Ύπατης με μια πολύ εντυπωσιακή στροφή με τα κλασικά τσιμεντένια στηθαία ασφαλίας, που συνθέτουν εικόνες από αγώνες του Εξωτερικού .

Μήκος Ε.Δ. : 13,07χλμ

ΩΡΑΡΙΟ : Ypati I -> 10:36      Ypati II -> 14:02

ΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : 9:00

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

S.S. 5/8 - Βralos-Pavliani

Ο συνδυασμός δυο εκ των ιστορικότερων ειδικών διαδρόμων στην Ελλάδα δημιουργούν για δεύτερη φορά φέτος, την εντυπωσιακότερη , ίσως , είδική διαδρομή μήκους 30,35χλμ. Το πρώτο κομμάτι είναι ο γνωστός σε όλους μας ανηφόρικος Μπράλος, με την φημισμένη “Τεριε” (Thérier turn στον χάρτη) αλλά και το εντυπωσιακό άλμα στο χωριό Σκαμνος (“Skamnos Jump” πίνεζα στον χάρτη). Μετά το 15ο χλμ στο δεύτερο τμήμα με τα πατημένα κομμάτια της κλασσικής “Ε.Δ. Παύλιανη” ανηφορίζεί μετά το χωριό Οίτη για να τερματίσει  στην είσοδο της πανέμορφης Παύλιανης. 

Μήκος Ε.Δ. : 30,35χλμ

ΩΡΑΡΙΟ : Βralos-Pavliani I -> 09:23      Βralos-Pavliani II -> 12:34

ΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : 8:00

S.S. 6/8 - Kaloskopi

Η κλασική και πάντα εντυπωσιακή “Καλοσκοπή ” μήκους 10,92χλμ, πολύ γρήγορη και με μεγάλη ποικιλία στροφών, έως το 6,25χλμ της απαιτεί εγρήγορση σε μηχανές και οδηγούς με ιδιαίτερη έμφαση στα “φρένα” για τα τελευταία 4,5 περίπου χιλιόμετρα της που κατηφορίζουν για τον τερματισμό της.

Μήκος Ε.Δ. : 10,92χλμ

ΩΡΑΡΙΟ: Kaloskopi I-> 10:21  Kaloskopi II -> 13:32

ΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 8:50