You are currently viewing Δελτίο Τύπου Νο 4

Δελτίο Τύπου Νο 4

  • Post author:
  • Reading time:3 mins read

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΛΕΣΧΗ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ  ΛΑΜΙΑΣ

Δελτίο Τύπου 04

Ράλλυ Λαμίας (Τελικός Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου): 1ο Σκέλος!

Ο αγώνας ξεκίνησε σήμερα με δύο απαιτητικές Ειδικές Διαδρομές και τους Παναγιώτη Καμπύλη-Μάριο Τσαούσογλου να έχουν δημιουργήσει σημαντική διαφορά ενόψει της αυριανής συνέχειας!

Με τις καιρικές συνθήκες να δυσκολεύουν το έργο των πληρωμάτων ξεκίνησε το Ράλλυ Λαμίας, αγώνας που αποτελεί τον Τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου και διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο “Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας” (Α.Λ.Α.Λ.) στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Το πρώτο σκέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 26 Νοεμβρίου και αποτελούνταν από την Ειδική Διαδρομή “Μπράλος-Σκαμνός” η οποία είχε, για πρώτη φορά, μήκος 15,6 χιλιομέτρων, με τα πρώτα χιλιόμετρα να είναι εκείνα της γνωστής και αγαπημένης Ειδικής Διαδρομής “Μπράλος” και τη συνέχεια, να διασχίζει το χωριό Σκαμνός προσφέροντας περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα και συγκινήσεις σε αγωνιζόμενους και θεατές. Ο καιρός από το πρωί ήταν απρόβλεπτος, με τα πληρώματα να πονοκεφαλιάζουν αναφορικά με την ιδανική επιλογή ελαστικών τόσο στο πρώτο, μεσημεριανό πέρασμα όσο και στο δεύτερο, νυχτερινό, που είχε σαφώς μεγαλύτερο ποσοστό δυσκολίας. Μπορεί τα 31,2 αγωνιστικά χιλιόμετρα του σκέλους να μη φαντάζουν πολλά, όμως ήταν αρκετά απαιτητικά ώστε να δημιουργήσουν σημαντικές διαφορές, τη στιγμή μάλιστα που και στα δύο περάσματα υπήρξε βροχή για κάποια πληρώματα, με αποτέλεσμα τα επίπεδα πρόσφυσης στην διαδρομή να είναι μεταβαλλόμενα και η επιλογή ελαστικών να είναι δύσκολη.

Οι Παναγιώτης Καμπύλης-Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia S2000, C1-S2000) εκμεταλλεύθηκαν την εμπειρία τους και τις δυνατότητες του τσεχικού αυτοκινήτου, σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο περάσματα από την Ειδική Διαδρομή και έχουν δημιουργήσει μια διαφορά 33 δευτερολέπτων από τους κοντινότερους διώκτες τους. Ο λόγος για τους Διαμαντή Τζαμπάζη-Γιώργο Πολυζώη (Skoda Fabia R5, C1-R5), οι οποίοι ατύχησαν με την επιλογή ελαστικών τους και στα δύο περάσματα, αφού στο μεν πρώτο η γόμα που επέλεξαν ήταν πιο μαλακή από όσο χρειαζόταν και στη συνέχεια έγινε το ακριβώς αντίθετο, αφού τα ελαστικά τους ήταν πιο σκληρά από όσο απαιτούσαν οι συνθήκες της διαδρομής. Στην τρίτη θέση, βρίσκονται οι Γιάννης Πλάγος-Αλκιβιάδης Ρέντης (Honda Civic Type-R, C3-A7) που προηγούνται ταυτόχρονα στην Κατηγορία F2 των δικίνητων αυτοκινήτων και είναι σταθερά μεταξύ των ταχύτερων πληρωμάτων, παρά το γεγονός πως οι γλιστερές συνθήκες δε βολεύουν τα δικίνητα αυτοκίνητα.

Μια θέση πιο πίσω βρίσκονται οι “Nikon”-Γρηγόρης Ανδριανόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4) οι οποίοι δεν είχαν τα ιδανικά ελαστικά στο νυχτερινό πέρασμα από τον Μπράλο, όπως και τα περισσότερα από τα πληρώματα που ξεκινούσαν από τις πρώτες θέσεις, καθώς η βροχή ξεκίνησε αφού είχαν φύγει από το Service Park. Στην 5η θέση της Κατάταξης ολοκλήρωσαν το σκέλος οι Νίκος Βάτσος-Μαρία Κυρλαγκίτση (Renault Clio R3, C3-A7), που βρίσκονται ταυτόχρονα στη δεύτερη θέση της F2 μετά από σταθερά καλές επιδόσεις, τόσο το μεσημέρι όσο και τη νύχτα. Την εξάδα συμπληρώνουν οι Χρήστος Αυγερόπουλος-Στράτος Γιαβάσης (Peugeot 106 S16, C5-A6), που είναι τρίτοι στην F2 και έχουν μάχη με τους “Filon”-Γιώργο Γονάκη (Peugeot 206 XS, C5-A6) τόσο για την τριάδα της F2 όσο και για την επικράτηση στην πάντοτε ανταγωνιστική Κατηγορία C5. Αμφότεροι κινήθηκαν ταχύτατα πετυχαίνοντας χρόνους Γενικής, με τους πρώτους δημιουργούν διαφορά το μεσημέρι και τους δεύτερους να τη μειώνουν το βράδυ. Στην επίσης ανταγωνιστική Κατηγορία C6 προηγούνται οι Νίκος Ζακχαίος-Χρήστος Μιχελής (Citroen Saxo, C6-N2) οι οποίοι σημείωσαν επίσης έναν εξαιρετικό χρόνο στο νυχτερινό πέρασμα, έχοντας δημιουργήσει διαφορά στην Κατηγορία από τους Ηλία Κορνελάκη-Στράτο Ορφανό (Peugeot 106 S16, C6-N2) και Σωτήρη Μαλακτάρη-Δημήτρη Κυπαρισσά (Citroen Saxo, C6-N2).

Άτυχοι στάθηκαν οι Βασίλης Αναδιώτης-Μανώλης Μακρινός (Renault Clio Sport, C3-A7), εκ των πρωταγωνιστών της F2, που εγκατέλειψαν στη νυχτερινή Ειδική Διαδρομή λόγω κομμένης βάσης στο κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου τους. Επιπλέον, από έξοδο τέθηκαν εκτός στην εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή του αγώνα οι Μίλτος Πλατώνης-Γιάννης Λιλλής (Toyota Yaris, C6-A5) οι οποίοι συγκαταλέγονταν μεταξύ των φαβορί για την επικράτηση στην Κατηγορία C6, ενώ μετά την έξοδό τους η διαδρομή δεν πραγματοποιήθηκε για τα επόμενα πληρώματα, εξαιτίας καλωδίων που είχαν πέσει στο δρόμο και καθιστούσαν αδύνατη τη διέλευση.

Το Ράλλυ Λαμίας συνεχίζεται αύριο, Κυριακή 27 Νοεμβρίου με 3 Ειδικές Διαδρομές. Η αρχή θα γίνει με τις Ειδικές Διαδρομές Καλοσκοπή και Παύλιανη μήκους 13,17 και 15,2 χιλιομέτρων αντίστοιχα και ο επίλογος θα γραφτεί με την Υπερειδική Yacco Άγιος Λουκάς, προτού τα πληρώματα τερματίσουν στο πιο κεντρικό σημείο της Λαμίας, την Πλατεία Ελευθερίας.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Παναγιώτης Καμπύλης-Μάριος Τσαούσογλου (Skoda Fabia S2000, C1-S2000)

“Η 1η θέση είναι η καλύτερη, αρκεί να μπορείς να μείνεις εκεί ως το τέλος. Κάναμε σωστή επιλογή στησίματος και ελαστικών, κάτι που απέδωσε. Η νυχτερινή διαδρομή ήταν πονηρή, με υγρασίες, νερό και χαλίκια στο δρόμο μετά το πρώτο πέρασμα, οπότε οδηγήσαμε περισσότερο με μυαλό και δεν επιτεθήκαμε πολύ, γιατί ένα πιθανό λάθος θα κόστιζε πολύ. Εντέλει ο χρόνος μας αντάμειψε.”

Διαμαντής Τζαμπάζης-Γιώργος Πολυζώης (Skoda Fabia R5, C1-R5)

“Σήμερα κάναμε λάθος επιλογές ελαστικών και στα δύο περάσματα, καθώς αρχικά είχαμε πιο μαλακά και μετά πιο σκληρά από όσο έπρεπε. Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι τέλειο και είμαστε ευχαριστημένοι. Στόχος μας για αύριο είναι ο τερματισμός.”

Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης (Honda Civic Type-R, C3-A7)

“Όλα πήγαν καλά για εμάς. Κάναμε σωστή επιλογή ελαστικών, καθώς χρησιμοποιήσαμε ελαστικά του ERC. Συναντήσαμε βροχή στο δεύτερο πέρασμα οπότε δε ρισκάραμε. Αύριο είναι ένας άλλος αγώνας, οπότε είμαστε ευχαριστημένοι προς το παρόν και αναμένουμε την αυριανή ημέρα.”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PHOTORALLYPRESS

Για όλο το υλικό (Πρόγραμμα, Χάρτες, Ωράριο, Συμμετοχές, Προσβάσεις Θεατών κλπ.) και ζωντανή ενημέρωση κατά τη διάρκεια του αγώνα, μπορείτε να επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Λαμίας (https://www.alal.gr/telikos-super-cup-omae-2016/).

Ζωντανή ενημέρωση παρέχεται επίσης μέσω της σελίδας Facebook του Σωματείου (Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας)

Αποτελέσματα βρίσκονται στη σελίδα της Infomega, επίσημου Χρονομέτρη του αγώνα (http://www.infomega.gr/live/)

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Star Κεντρικής Ελλάδος, 4ΤΡΟΧΟΙ, Λαμία FM-1, Nova FM 92.1, Palmos 95.0, Racing-Video, Λαμιακός Τύπος, Παρατηρητής Φθιώτιδας, Efthia.gr, Ilamia.gr, LamiaReport.gr, Mag24.gr, Stilida.com, Automotopatras.gr, Rallycar.gr

Επικοινωνία με τον Τύπο για το Ράλλυ Λαμίας,

Νώντας Δουζίνας

Τηλ. επικοινωνίας: 6972 297443

E-mail επικοινωνίας: nodasd@gmail.com